Si la ayuda y la salvación han de llegar sólo puede ser a través de los niños. Porque los niños son los creadores de la humanidad.

Maria Montessori

miércoles, 15 de febrero de 2012

Cosmocaixa

Un dels museus més moderns d'Europa
Cosmocaixa és un espai que acull una àmplia oferta científica i educativa per a tot tipus de públic. S'hi fan exposicions, tallers, conferències, cursos i debats. Pels més petits hi ha el Planetari, el Click, el Flash, el Toca Toca, el Bosc inundat i un munt d'experiments per entendre, conèixer i jugar.
L'objectiu d'aquest museu és estimular el coneixement científic i la participació directa dels visitants. La Plaça de la Ciència, és un bon exemple. Aquí s'han ubicat alguns mòduls científics de gran format que necessiten sol, aire o aigua per funcionar. És una plaça oberta al públic de lliure accés.
El Bosc Inundat
Quan entrem dins el Museu el que més impressiona és el Bosc Inundat que recrea un dels ecosistemes més valuosos del planeta: el bosc amazònic. Per donar-vos algunes dades, hi viuen 52 espècies d'animals i 80 espècies vegetals diferents. S'ha creat un hivernacle de de 1000 metres quadrats i s'han fet servir prop de 400.000 litres d'aigua. Dins l'aigua hi viuen els pirarucús peixos que poden arribar als tres metres d'allargada. Al Bosc inundat hi trobarem granotes, tortugues, caimans, capibares, aranyes i anacondes i també amfibis, insectes o aus. Però no només podrem veure la flora i fauna, també podrem sentir la calor, l'olor i notar la temperatura que hi ha al país amazònic. Fins i tot notar la pluja! Perquè dins el Bosc Inundat, plou!
Planetari i Planetari Bombolla
El Planetari acull des de temes d'astronomia bàsics pels més petits, fins a les qüestions astrofísiques més complexes. Permet contemplar el cel de nit amb tots els detalls. Sota una cúpula de 14 metres de diàmetre podrem veure constel·lacions, eclipsis, galàxies o les fases de la lluna.

El Planetari bombolla s'ha pensat pels nens i nenes de 3 a 8 anys, perquè coneguin les estrelles i les constel·lacions, la lluna, el sol i els planetes  i perquè quan sortin es mirin el cel d'una altra manera: amb curiositat!

Click, Flash i Toca Toca
El Click és un espai pensat per introduir als nens i nenes  de 3 a 6 anys en el món de la ciència, on podran a través del joc, de l'observació i la descoberta,  veure com es comporta el vent, descobrir la llei de la palanca,  experimentar amb els miralls, els calidoscopis i les lupes.
El Flash és una gran sala amb mòduls interactius per obrir les portes del coneixement científics als nens i nenes de 7 a 9 anys. Cada mòdul els presenta la vivència d'un fenomen, la introducció a una llei natural o el coneixement d'una tècnica. A través de l'experimentació, el raonament i el diàleg, descobriran diferents aspectes de la ciència i del món que els envolta: la construcció, l'entorn natural, l'exploració dels éssers vius, l'electricitat i les noves tecnologies.
El Toca Toca ens acosta a la natura amb els cinc sentits. Podrem veure tortugues, serps, ratolins llangardaixos, animals que viuen a la selva tropical,  al desert nord-africà o a la zona mediterrània i el que es pretén és fomentar el respecte pels éssers vius a través d'una comprensió millor dels seus hàbitats.
La Sala de la Matèria i el Mur Geològic
El Mur Geològic ens dóna l'oportunitat d'apropar-nos a formes i estructures que han evolucionat al llarg dels segles per l'acció de l'aigua, el vent, la formació de muntanyes o els processos volcànics. En 65 metres de longitud hi ha més de 90 tones de roca  on s'amaguen els secrets de la història. Cadascun dels talls de roca, il·lustra una estructura geològica i va acompanyat d'un experiment que mostra els processos geològics que l'han originat.
La Sala de la Matèria presenta un recorregut per la història de la matèria, des del seu origen, fins l'actualitat. Ens parla de les lleis fonamentals que regeixen el comportament de la matèria i permeten descobrir les claus del desenvolupament de la vida sobre la Terra, per després abordar l'aparició de la intel·ligència i acabar copsant l'origen i les claus de la civilització.





.

.

.


.
...
.
COM ARRIBAR-HI
Per la Ronda de Dalt entre el c. del Císter i l'Avinguda del Tibidabo (sortides 6 i 7)
Pel c. dels Quatre Camins, 89
AUTOBUSOS: 17, 22, 58, 60, 73, 75, 196
FGC: estació Avinguda Tibidabo
Tramvia Blau
.
.
PER SABER ELS HORARIS I  ELS PREUS CONSULTEU LA PÀGINA WEB:

No hay comentarios:

Publicar un comentario